Gyors
kiszállítás

kedvező díj

Biztonságos
vásárlás

gyors pénztár

Telefonos ügyfélszolgálat

0265-323.023

Székelyföld története I. - III.

A Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontja, az Erdélyi Múzeum-Egyesület és a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum közös kiadásában megjelent háromkötetes monográfia megírásán szerkesztőbizottsági koordinálással huszonkét szerző dolgozott. A széleskörű kutatói összefogás eredményeként létrejött kiadvány nem csupán szakembereknek szól. A közérthető fogalmazásban íródott igen gazdag és újszerű képi illusztrációs anyag, illetve kifejezetten a kötet számára készült térképmellékletek egészítik ki.
A Benkő Elek és Oborni Teréz által szerkesztett (574 oldalas) első kötet a földrajzi viszonyok és a változó közigazgatási kereteinek ismertetése után a kora újkorig, pontosabban 1562. évi székely felkelésig követi nyomon a Székelyföld és lakói történetét. A (736 oldalas) második kötet az osztrák-magyar kiegyezésig tartó három évszázadot tekinti át, a (860 oldalas) harmadik kötet pedig 1990-ig tárgyalja a térség történetét. A második kötetet Egyed Ákos Herman Gusztáv Mihály és Oborni Teréz, a harmadikat Bárdi Nándor és Pál Judit szerkesztették.

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Elérhetőség: Készleten

280,00 RON


Székelyföld története I. - III.

Kattintson duplán a képre, a teljes méret megtekintéséhez

Kicsinyít
Nagyít

További képek

Részletek

A Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontja, az Erdélyi Múzeum-Egyesület és a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum közös kiadásában megjelent háromkötetes monográfia megírásán szerkesztőbizottsági koordinálással huszonkét szerző dolgozott. A széleskörű kutatói összefogás eredményeként létrejött kiadvány nem csupán szakembereknek szól. A közérthető fogalmazásban íródott igen gazdag és újszerű képi illusztrációs anyag, illetve kifejezetten a kötet számára készült térképmellékletek egészítik ki. A Benkő Elek és Oborni Teréz által szerkesztett (574 oldalas) első kötet a földrajzi viszonyok és a változó közigazgatási kereteinek ismertetése után a kora újkorig, pontosabban 1562. évi székely felkelésig követi nyomon a Székelyföld és lakói történetét. A (736 oldalas) második kötet az osztrák-magyar kiegyezésig tartó három évszázadot tekinti át, a (860 oldalas) harmadik kötet pedig 1990-ig tárgyalja a térség történetét. A második kötetet Egyed Ákos Herman Gusztáv Mihály és Oborni Teréz, a harmadikat Bárdi Nándor és Pál Judit szerkesztették.

További információk

Szerző Szerkesztői csoport
Terjedelem 2170 oldal
Kötés Keménytáblás
Kat. szám 171005
Kiadó Nem

Talán a következő termékek is érdekelhetik:

Esti mesék kincsestára

Esti mesék kincsestára

68,00 RON
A Harmadik Birodalom felemelkedése és bukása I.

A Harmadik Birodalom felemelkedése és bukása I.

90,00 RON
Agyafúrt agyag

Agyafúrt agyag

Normál ár: 32,22 RON

Kedvezményes ár: 10,00 RON

Az igaz szerelem nem öregszik

Az igaz szerelem nem öregszik

65,00 RON

Termék címkék

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.