Gyors
kiszállítás

kedvező díj

Biztonságos
vásárlás

gyors pénztár

Telefonos ügyfélszolgálat

0265-323.023

Titkos világ I-II - A hírszerzés története

A hírszerzés első részletes és átfogó története Mózestől és Szun-cétől napjainkig.
A kémkedés története sokkal régebbi időkre nyúlik vissza, mint a mai hírszerző ügynökségeké, ennek ellenére jórészt a feledés homályába veszett a hírszerző műveletek története.

Akik pedig nem tanulnak a múlt hibáiból, újra elkövetik azokat.

Erre a hírszerzés története kiváló példákkal szolgál. Az első világháború kitörésekor Woodrow Wilson amerikai elnök és Herbert Asquith brit miniszterelnök hírszerzése köszönő viszonyban sem volt George Washington polgárháborús informátori hálózatával.

Ebben, a kémkedés első globális történetét feltáró könyvben a jeles brit történész, Christopher Andrew rekonstruálja az elmúlt három évezred hírszerzése elveszett történetének nagy részét – és megmutatja számunkra annak relevanciáját.

Milyen hírrel tértek vissza Mózes kémei az ígéret földjéről? Mennyire fontos a háborús felderítés az ókori Kínában? Miért hittek inkább a jósoknak a római hadvezérek, mint a kémkedésben – a dicsőséges Julius Caesar kivételével? Mekkora szerepe volt az iszlám térnyerésében Mohamed kémhálózatának? S valóban több kém tartózkodott az 1815-ös bécsi kongresszuson, mint uralkodó és diploma? Pedig belőlük sem volt kevés. Az orosz forradalom és személy szerint Lenin mennyit köszönhetett a német titkosszolgálatnak? Miért volt annyira érdekes Churchill számára a hírszerzés, hogy még a betegágyán is ez foglalkoztatta? Mekkora információs hálózat szükséges egy egész társadalom megfigyeléséhez – az ősi Indiában, a 19–20. századi Oroszországban vagy napjaink Kínájában?

Christopher Andrew képekkel illusztrált, dokumentumokkal igazolt és szakirodalmi utalásokkal gazdagon ellátott „hírszerzési bibliájából” – ahogy sok minden más is – kiderül.

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Elérhetőség: Készleten

205,00 RON


Titkos világ I-II - A hírszerzés története

Kattintson duplán a képre, a teljes méret megtekintéséhez

Kicsinyít
Nagyít

További képek

Részletek

A hírszerzés első részletes és átfogó története Mózestől és Szun-cétől napjainkig. A kémkedés története sokkal régebbi időkre nyúlik vissza, mint a mai hírszerző ügynökségeké, ennek ellenére jórészt a feledés homályába veszett a hírszerző műveletek története. Akik pedig nem tanulnak a múlt hibáiból, újra elkövetik azokat. Erre a hírszerzés története kiváló példákkal szolgál. Az első világháború kitörésekor Woodrow Wilson amerikai elnök és Herbert Asquith brit miniszterelnök hírszerzése köszönő viszonyban sem volt George Washington polgárháborús informátori hálózatával. Ebben, a kémkedés első globális történetét feltáró könyvben a jeles brit történész, Christopher Andrew rekonstruálja az elmúlt három évezred hírszerzése elveszett történetének nagy részét – és megmutatja számunkra annak relevanciáját. Milyen hírrel tértek vissza Mózes kémei az ígéret földjéről? Mennyire fontos a háborús felderítés az ókori Kínában? Miért hittek inkább a jósoknak a római hadvezérek, mint a kémkedésben – a dicsőséges Julius Caesar kivételével? Mekkora szerepe volt az iszlám térnyerésében Mohamed kémhálózatának? S valóban több kém tartózkodott az 1815-ös bécsi kongresszuson, mint uralkodó és diploma? Pedig belőlük sem volt kevés. Az orosz forradalom és személy szerint Lenin mennyit köszönhetett a német titkosszolgálatnak? Miért volt annyira érdekes Churchill számára a hírszerzés, hogy még a betegágyán is ez foglalkoztatta? Mekkora információs hálózat szükséges egy egész társadalom megfigyeléséhez – az ősi Indiában, a 19–20. századi Oroszországban vagy napjaink Kínájában? Christopher Andrew képekkel illusztrált, dokumentumokkal igazolt és szakirodalmi utalásokkal gazdagon ellátott „hírszerzési bibliájából” – ahogy sok minden más is – kiderül.

További információk

Szerző Christopher Andrew
Terjedelem 1.288 oldal
Kötés Keménytáblás
Kat. szám 213200
Kiadó Nem

Talán a következő termékek is érdekelhetik:

Rejtélyes Rio

Rejtélyes Rio

68,00 RON
Bambi

Bambi

35,00 RON
A nevem: Jack Reacher

A nevem: Jack Reacher

60,00 RON
COVID19 - Minden, amit tudni kell a koronavírusról és a vakcináért folyó versenyről

COVID19 - Minden, amit tudni kell a koronavírusról és a vakcináért folyó versenyről

37,00 RON

Termék címkék

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.