Gyors
kiszállítás

kedvező díj

Biztonságos
vásárlás

gyors pénztár

Telefonos ügyfélszolgálat

0265-323.023

Mesemorzsák Elek apó hagyatékából

A CD-n szereplő kilenc mesét Erdély egy-egy elismert színésze mondja el, mindegyikhez külön zenei aláfestés jár, melynek szerzője Orbán Ferenc, egy-egy elmondott történethez egy-egy hangszer társul. Így minden mű külön hangszeren, dallammal hangzik, és mindeniknek más az elbeszélője, más stílusban adják elő. A zenei hangulatot a cimbalom, a mandolin, a xilofon, a furulya, az ukulele, a hegedű, a harmonika, a gitár teremti meg, és van olyan mese, amelyet ütőhangszerek kísérnek. A mesemondó szerepében pedig kolozsvári, marosvásárhelyi és sepsiszentgyörgyi színészeket hallhatunk: Bogdán Zsolt, Berekméri Katalin, Nagy Kopeczky Kálmán, Gajzágó Zsuzsanna, Nemes Levente, Porzsolt Erzébet, Henn János, B. Fülöp Erzsébet és Pálffy Tibor rendre mond el egy-egy történetet. A lemez borítóját és illusztrációs könyvét Péter Alpár tervezte: a gyerekek számára is rendkívül vonzó rajzokon kikerekedik a történet is.
A két borsökröcske című mesét Bogdán Zsolt, A vénasszony és a halál című történetet Berekméri Katalin, A szegény ember királyságát Nagy Kopeczky Kálmán, Az aranyszőrű bárány történetet pedig Gajzágó Zsuzsanna mondja el. Nemes Levente Az ember a legerősebb, Porzsolt Erzsébet Az aranytulipán, Henn János A kerek kő, B. Fülöp Erzsébet A szegény ember kakasa, végül pedig Pálffy Tibor a Csali mesét tolmácsolja. Mindemellett a cimbalom, a xilofon, illetve más ütőhangszerek, az ukulele, a mandolin, a harmonika, a gitár, a hegedű és a pásztorfurulya aláfestő dallama különleges zenei hangulatot és élményt nyújt. S hogy az élmény teljes legyen, a lemez borítóján, valamint az illusztrációs könyvben Péter Alpár sepsiszentgyörgyi képzőművész rajzai illusztrálják Elek apó meséit.

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Elérhetőség: Készleten

28,00 RON


Mesemorzsák Elek apó hagyatékából

Kattintson duplán a képre, a teljes méret megtekintéséhez

Kicsinyít
Nagyít

További képek

Részletek

A CD-n szereplő kilenc mesét Erdély egy-egy elismert színésze mondja el, mindegyikhez külön zenei aláfestés jár, melynek szerzője Orbán Ferenc, egy-egy elmondott történethez egy-egy hangszer társul. Így minden mű külön hangszeren, dallammal hangzik, és mindeniknek más az elbeszélője, más stílusban adják elő. A zenei hangulatot a cimbalom, a mandolin, a xilofon, a furulya, az ukulele, a hegedű, a harmonika, a gitár teremti meg, és van olyan mese, amelyet ütőhangszerek kísérnek. A mesemondó szerepében pedig kolozsvári, marosvásárhelyi és sepsiszentgyörgyi színészeket hallhatunk: Bogdán Zsolt, Berekméri Katalin, Nagy Kopeczky Kálmán, Gajzágó Zsuzsanna, Nemes Levente, Porzsolt Erzébet, Henn János, B. Fülöp Erzsébet és Pálffy Tibor rendre mond el egy-egy történetet. A lemez borítóját és illusztrációs könyvét Péter Alpár tervezte: a gyerekek számára is rendkívül vonzó rajzokon kikerekedik a történet is. A két borsökröcske című mesét Bogdán Zsolt, A vénasszony és a halál című történetet Berekméri Katalin, A szegény ember királyságát Nagy Kopeczky Kálmán, Az aranyszőrű bárány történetet pedig Gajzágó Zsuzsanna mondja el. Nemes Levente Az ember a legerősebb, Porzsolt Erzsébet Az aranytulipán, Henn János A kerek kő, B. Fülöp Erzsébet A szegény ember kakasa, végül pedig Pálffy Tibor a Csali mesét tolmácsolja. Mindemellett a cimbalom, a xilofon, illetve más ütőhangszerek, az ukulele, a mandolin, a harmonika, a gitár, a hegedű és a pásztorfurulya aláfestő dallama különleges zenei hangulatot és élményt nyújt. S hogy az élmény teljes legyen, a lemez borítóján, valamint az illusztrációs könyvben Péter Alpár sepsiszentgyörgyi képzőművész rajzai illusztrálják Elek apó meséit.

További információk

Szerző Farcádi Botond
Terjedelem 9 mese
Kötés Puhafedeles
Kat. szám CD0004
Kiadó Nem

Talán a következő termékek is érdekelhetik:

Európa furcsa halála

Európa furcsa halála

65,00 RON
Őslények és hüllők

Őslények és hüllők

29,00 RON
Pokoljárás

Pokoljárás

51,00 RON
Arany János jegyzetei - A magyar irodalom története és Aesthetica 1859

Arany János jegyzetei - A magyar irodalom története és Aesthetica 1859

119,00 RON

Termék címkék

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.