Gyors
kiszállítás

kedvező díj

Biztonságos
vásárlás

gyors pénztár

Telefonos ügyfélszolgálat

0265-323.023

Megmaradni - A magyar történelem egy angol szemével

Kívülállónak nehéz feladat megírni egy ország történelmét, kiváltképpen ha az ország nyelve különleges és történelme véget nem érő önvédelmi és függetlenségi harcok sorozata. Természetes, hogy a nemzetek történelmét általában saját fiaik írják meg. Vannak azonban olyan példák is, amikor egy idegen rokonszenvező, érdeklődő tekintete olyan tisztánlátással hatol be események, bonyolult hajlamok és érzelmek vadonába, hogy többet sikerül elérnie, mint steril ,,tárgyilagosságot". Ilyenkor a távlat érdekes módon színezni képes az események megszokott értékelését is.

Ez áll Sir Bryan Cartledge Megmaradni - A magyar történelem egy angol szemével című könyvére is, amely már címében elárulja a szerző legfontosabb felismerését: a magyar nemzet karakterének egyik legjellemzőbb vonása, hogy minden katasztrófa ellenére újra és újra sikerül megmaradnia, majd meglepő módon felemelkednie. A magyarság legpozitívabb jellemzői - a szellemi alkotások és a váratlan megújulási képesség - csaknem mindig felbukkannak a komor tragédiákat túlélő nemzetben.

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Elérhetőség: Készleten

68,00 RON


Megmaradni - A magyar történelem egy angol szemével

Kattintson duplán a képre, a teljes méret megtekintéséhez

Kicsinyít
Nagyít

További képek

Részletek

Kívülállónak nehéz feladat megírni egy ország történelmét, kiváltképpen ha az ország nyelve különleges és történelme véget nem érő önvédelmi és függetlenségi harcok sorozata. Természetes, hogy a nemzetek történelmét általában saját fiaik írják meg. Vannak azonban olyan példák is, amikor egy idegen rokonszenvező, érdeklődő tekintete olyan tisztánlátással hatol be események, bonyolult hajlamok és érzelmek vadonába, hogy többet sikerül elérnie, mint steril ,,tárgyilagosságot". Ilyenkor a távlat érdekes módon színezni képes az események megszokott értékelését is. Ez áll Sir Bryan Cartledge Megmaradni - A magyar történelem egy angol szemével című könyvére is, amely már címében elárulja a szerző legfontosabb felismerését: a magyar nemzet karakterének egyik legjellemzőbb vonása, hogy minden katasztrófa ellenére újra és újra sikerül megmaradnia, majd meglepő módon felemelkednie. A magyarság legpozitívabb jellemzői - a szellemi alkotások és a váratlan megújulási képesség - csaknem mindig felbukkannak a komor tragédiákat túlélő nemzetben.

További információk

Szerző Bryan Cartledge
Terjedelem 587 oldal
Kötés Keménytáblás
Kat. szám 213192
Kiadó Nem

Talán a következő termékek is érdekelhetik:

Ez a vihar

Ez a vihar

77,00 RON
Veled az évek

Veled az évek

65,00 RON
Utazás Kelet Európában

Utazás Kelet Európában

60,00 RON
Sinisztra körzet

Sinisztra körzet

56,00 RON

Termék címkék

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.